divendres, 10 de febrer de 2012

Museïtzacions

La irrupció de tota una sèrie de noves tecnologies basades en la mobilitat està permetent noves formes de museïtzar zones on es tingui un missatge a explicar i que sigui necessari actualitzar sovint.

A Ponent 2002 tenim experiència en projectes on hem emprat aquestes tècniques, bàsicament:

- Tablets tàctils: l'omnipresent iPad d'Apple ens permet desenvolupar aplicacions que poden estar permanentment actualitzades mitjançant la seva sincronització amb un sistema d'edició de continguts online.

La seva facilitat d'ús, àmplia pantalla tàctil interactiva i una bateria de llarga durada ens dóna mil possibilitats contrastades en aquest camp.
Aquestes aplicacions, a més a més, ens donen la possibilitat de ser publicades a les botigues d'aplicacions de les marques, posant a l'abast de milions de persones els nostres continguts i ampliant la seva divulgació.


I com a mostra un projecte en el que Ponent 2002 ha col·laborat àmpliament: la museïtzació amb iPad de la Roca dels Bous, jaciment arqueològic de la Noguera a Lleida.
- Smartphones: de la mateixa forma que amb els tablets, però basant-nos en els telèfons intel·ligents que tanta gent porta a la butxaca, amb models d'Apple iPhone o Google Android, es poden desenvolupar aplicacions que permetin la descoberta d'una zona i dels seus continguts.

- Codis QR: els codis QR són els elements gràfics que ens permetran de forma senzilla enllaçar una ubicació física amb el contingut resident a un tablet o Smartphone.


L'usuari només haurà d'apuntar la càmera del seu aparell i obtindre de forma automàtica continguts més extensos al respecte.

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Premium Wordpress Themes