dijous, 20 de juny de 2013

Ponent 2002 asisteix a la reunió del consorci Open-Dai a Estambul


Ponent 2002 ha asistit a la recent reunió del consorci europeo Open-Dai en representació de l'Ajuntament de Lleida, a on actuem de coordinadors i gestors del projecte.

El consorci europeu Open-Dai (Opening Data Architectures and Infrastructures of European Public Administrations) té com a objectiu testejar el potencial i l’eficàcia de les dades obertes (Open Data) de diferents administracions públiques per crear nous serveis i aplicacions, dirigides a les empreses, als ciutadans i a les mateixes administracions públiques.

En el cas de Lleida, aquest projecte s'insereix dins la estratègia de "Lleida Smart Green City" i es centra en obrir en Open Data dades referents a accessibilitat i mobilitat i, al voltant de les mateixes, desenvolupar aplicacions, tant web com smartphone, per a ús personal o professional.

Dins la part desenvolupada per Lleida en el projecte també es contempla la integració de les dades obertes de l’Ajuntament de Lleida amb l'entorn del liquid Galaxy, projecte que s'està duent a terme dins del Liquid Galaxy LAB amb la coordinació de Ponent 2002 i que recentment ha aconseguit una beca de Google.


En el consorci hi participen les ciutats de Lleida, Barcelona, Karlshamn (Suècia), Ordu (Turquia) i la Regió del Piemont (Itàlia), així mateix hi col•laboren empreses de tots aquest països. La propera reunió del consorci tindrà lloc a Lleida els propers dies 11 i 12 de novembre.

Aquest projecte està finançat pel programa europeu de suport a polítiques TIC com a part de la innovació i la competitivitat (PIC - call 2011).

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Premium Wordpress Themes